Estudio Sonido Málaga

Annemarie de Jong Media

1989, de eerste dagen bij het RTL-nieuws (foto Paul Stolk)

1989

Na de School voor de Journalistiek werkte ik voor de VARA Radio en Radio Rijnmond.
In 1989 begon ik als verslaggever voor het RTL4 Nieuws en deed ik verslag van vele brandhaarden in de wereld (inval in Koeweit, begin van de oorlog in Joegoslavië, de staatsgreep in Suriname, voedselbonnencrisis in voormalig Sovjet-Unie maar ook binnenlandse onderwerpen van Koninginnedag tot diverse stakingen.

Samen met het NOS-journaal op weg naar Turkije

1991

Tijdens mijn werk bij RTL4 werd ik benaderd door een communicatiebureau met de vraag of ik mijn ervaringen ook met anderen wilde delen. Vanaf dat moment heb ik voor heel veel organisaties media- en presentatietrainingen verzorgd, tot op de dag van vandaag. Van CEO’s van multinationals tot een beginnend schrijver op weg naar de tafel van De Wereld Draait Door.

Interview PLO-leider Yassar Arafat over vredesbesprekingen

2002

De afgelopen jaren heb ik mijn televisiewerk (oa College Tour met Twan Huys, Meiden van Haram met Soundos el Ahmadi en Khadija Massaoudi) én de trainingen deels kunnen combineren met een nieuwe parttime baan als adviseur en projectleider media voor een Haagse wethouder. Ook die ervaring betrek ik in al onze trainingen.

Aan de borrel met oud-collega’s Jeroen Pauw, Roland Koopman en Leo de Later.

Actueel

Ik begeleid bestuurders en verantwoordelijken die in een lastig journalistiek proces zitten maar ook mensen die hun (slachtoffer)verhaal voor de rechtbank onder woorden willen brengen.

Uiteindelijk komt allemaal neer op goede voorbereiding, dus weten welk sterk en onderbouwd verhaal je gaat vertellen.

Verkiezingen op de Antillen